Telefon:+90 322 432 74 74

Aşçı Yardımcısı Kursu

  • Kategori: YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ
  • Kodu: SEYMER-110-02
  • Yaş Sınırı: 15
  • Gerekli Eğitim Düzeyi: Okur Yazar

  2 Dönemlik Kurs : (36 hafta) / Günde 8 saat Haftada 2 gün  / Toplam 360 / 720 saat
- Kurs programının toplam eğitim süresi MEB mevzuatı çerçevesinde her bir ders saati 40 dakika olmak üzere 896 ders saati olarak planlanmıştır.
- Eğitim süresinin 176 saatlik kısmı bireysel öğrenme faaliyeti olarak değerlendirilecektir.
- Bu kurs programı, her bir dönemi 18 hafta olarak 2 dönem halinde uygulanacaktır.
- Eğitim süresi, teorik eğitim, uygulama ve bireysel öğrenme faaliyetlerinden oluşmaktadır.
- Bu kursa, en az Temel Bilgisayar Kullanımı becerisine sahip olan Kursiyer adayları kayıt yaptırabilir.
- Ön Kayıt yaptırmak, istenilen şartlara sahip değilseniz, size kesin kayıt hakkı kazandırmaz.

 

Almak istediğiniz kursu belirledikten sonra internet üzerinden kayıt yaptırmalısınız, daha sonra belirtilen tarihler içerisinde gerekli evraklar ile kurs merkezlerine başvurmalısınız.

Kurs Adı Şube Kurs Yeri Ön Kayıt
Aşçı Yardımcısı HI515 (Hafta İçi 5 Gün - Sabah - 5 Saat) SEYMER DENİZLİ - NARLICA Kayıt Ol
Aşçı Yardımcısı HI515 (Hafta İçi 5 Gün - Sabah - 5 Saat) SEYMER MEHMET AKİF ERSOY Kayıt Ol

Kurslarda, Bakanlığa bağlı özel ve resmi yaygın eğitim kurumlarınca uygulanmakta olan Modüler kurs programlarından yararlanabileceği gibi uzman kişilerle birlikte oluşturulacak komisyonun hazırlayacağı programlar da İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile uygulanır.

Alt Modül Kodu Modül Kodu Modül Adı Süre (saat)
01 815SBG001 Kişisel Bakım 8
02 811ORK131 İşe Hazırlık 8
03 862ISG002 Sanitasyon 24
04 862ISG003 Yiyecek İçecek Hizmetlerinde HACCP 24
05 814EH0006 Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı 16
06 541GI0001 Besin Öğeleri 1 16
07 541GI0002 Besin Öğeleri 2 16
08 541GI0003 Besin Grupları 16
09 811ORK027 Sebzeleri Pişirmeye Hazırlamak 32
10 811ORK028 Sebze Garnitürleri 32
11 811ORK029 Fond ve Temel Çorbalar 32
12 811ORK030 Yumurta Pişirme 24
13 811ORK031 Basit Tatlılar 24
14 811ORK037 Uluslararası Özel Çorbalar 32
15 811ORK038 Soslar 1 16
16 811ORK039 Soslar 2 16
17 811ORK040 Soslar 3 16
18 811ORK041 Patates Garnitürleri 32
19 811ORK042 Etlerin Hazırlanması 32
20 811ORK043 Et Yemekleri 1 32
21 811ORK044 Et Yemekleri 2 32
22 811ORK045 Et Yemekleri 3 32
23 811ORK046 Balıklar 32
24 - Su Ürünleri 32
25 811ORK048 Salata ve Salata Sosları 32
26 811ORK049 Pilavlar 32
27 811ORK050 Makarnalar 32
28 811ORK062 Kıyılarak Yapılan Hamurlar 32
29 811ORK063 Mayalandırılarak Yapılan Hamurlar 32
30 811ORK064 Özleştirilerek Yapılan Hamurlar 32
31 811ORK065 Çırpılarak Yapılan Hamurlar 32
32 811ORK066 Pişirilerek Yapılan Hamurlar 32
33 811ORK067 Milföy Hamuru 32
34 811ORK068 Krema, Sos, Şuruplar 32

Kayıt için gerekli belgeler

  1. İnternet üzerinden önkayıt yaptırmak
  2. Eğitim durumunu gösterir belge
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi