Telefon:+90 322 432 74 74

Aşçı Çırağı Kursu

  • Kategori: YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ
  • Kodu: SEYMER-110-07
  • Yaş Sınırı: 15
  • Gerekli Eğitim Düzeyi: Okur Yazar

1 Dönemlik Kurs : (18 hafta) / Günde 4 saat Haftada 3 gün  / Toplam 216 saat

- Kurs programının toplam eğitim süresi MEB mevzuatı çerçevesinde her bir ders saati 40 dakika olmak üzere 272 ders saati olarak planlanmıştır.

- Eğitim süresinin 56 saatlik kısmı bireysel öğrenme faaliyeti olarak değerlendirilecektir.

- Eğitim süresi, teorik eğitim, uygulama ve bireysel öğrenme faaliyetlerinden oluşmaktadır.

- Ön Kayıt yaptırmak, istenilen şartlara sahip değilseniz, size kesin kayıt hakkı kazandırmaz.

Almak istediğiniz kursu belirledikten sonra internet üzerinden kayıt yaptırmalısınız, daha sonra belirtilen tarihler içerisinde gerekli evraklar ile kurs merkezlerine başvurmalısınız.

Kurs Adı Şube Kurs Yeri Ön Kayıt
Aşçı Çırağı HI515 (Hafta İçi 5 Gün - Sabah - 5 Saat) SEYMER TELLİDERE Kayıt Ol
Aşçı Çırağı HI525 (Hafta İçi - 5 Gün - Öğleden Sonra - 5 Saat) SEYMER KÜÇÜK DİKİLİ Kayıt Ol
Aşçı Çırağı HI525 (Hafta İçi - 5 Gün - Öğleden Sonra - 5 Saat) SEYMER İBOOSMAN Kayıt Ol
Aşçı Çırağı HI515 (Hafta İçi 5 Gün - Sabah - 5 Saat) SEYMER AHMET CEVDET YAĞ Kayıt Ol
Aşçı Çırağı HI523 (Hafta İçi 5 Gün - Öğleden Sonra - 3 Saat) SEYMER MEHMET AKİF ERSOY Kayıt Ol
Aşçı Çırağı HI515 (Hafta İçi 5 Gün - Sabah - 5 Saat) SEYMER ŞAKİRPAŞA Kayıt Ol
Aşçı Çırağı HI525 (Hafta İçi - 5 Gün - Öğleden Sonra - 5 Saat) SEYMER GÜLPINAR Kayıt Ol

Kurslarda, Bakanlığa bağlı özel ve resmi yaygın eğitim kurumlarınca uygulanmakta olan Modüler kurs programlarından yararlanabileceği gibi uzman kişilerle birlikte oluşturulacak komisyonun hazırlayacağı programlar da İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile uygulanır.

Alt Modül Kodu Modül Kodu Modül Adı Süre (saat)
01 815SBG001 Kişisel Bakım 8
02 811ORK131 İşe Hazırlık 8
03 862ISG002 Sanitasyon 24
04 862ISG003 Yiyecek İçecek Hizmetlerinde HACCP 24
05 814EH0006 Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı 16
06 541GI0001 Besin Öğeleri 1 16
07 541GI0002 Besin Öğeleri 2 16
08 541GI0003 Besin Grupları 16
09 811ORK027 Sebzeleri Pişirmeye Hazırlamak 32
10 811ORK028 Sebze Garnitürleri 32
11 811ORK029 Fond ve Temel Çorbalar 32
12 811ORK030 Yumurta Pişirme 24
13 811ORK031 Basit Tatlılar 24

Kayıt için gerekli belgeler

  1. İnternet üzerinden önkayıt yaptırmak
  2. Eğitim durumunu gösterir belge
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi