Telefon:+90 322 432 74 74

Pasta Yapımı ve Sunumu Kursu

  • Kategori: YİYECEK VE İÇECEK HİZMETLERİ
  • Kodu: SEYMER-110-14
  • Yaş Sınırı: 15
  • Gerekli Eğitim Düzeyi: Okur Yazar

1 Dönemlik Kurs : (18 hafta) / Günde 8 saat Haftada 3 gün  / Toplam 432 saat
- Kurs programının toplam eğitim süresi MEB mevzuatı çerçevesinde her bir ders saati 40 dakika olmak üzere 512 ders saati olarak planlanmıştır.
- Eğitim süresinin 80 saatlik kısmı bireysel öğrenme faaliyeti olarak değerlendirilecektir.
- Eğitim süresi, teorik eğitim, uygulama ve bireysel öğrenme faaliyetlerinden oluşmaktadır.
- Bu kursa, en az Temel Bilgisayar Kullanımı becerisine sahip olan Kursiyer adayları kayıt yaptırabilir.
- Ön Kayıt yaptırmak, istenilen şartlara sahip değilseniz, size kesin kayıt hakkı kazandırmaz.

Almak istediğiniz kursu belirledikten sonra internet üzerinden kayıt yaptırmalısınız, daha sonra belirtilen tarihler içerisinde gerekli evraklar ile kurs merkezlerine başvurmalısınız.

Kurs Adı Şube Kurs Yeri Ön Kayıt
Pasta Yapımı ve Sunumu HI515 (Hafta İçi 5 Gün - Sabah - 5 Saat) SEYMER AHMET CEVDET YAĞ Kayıt Ol

Kurslarda, Bakanlığa bağlı özel ve resmi yaygın eğitim kurumlarınca uygulanmakta olan Modüler kurs programlarından yararlanabileceği gibi uzman kişilerle birlikte oluşturulacak komisyonun hazırlayacağı programlar da İl Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile uygulanır.

Alt Modül Kodu Modül Kodu Modül Adı Süre (saat)
01 - İş Sağlığı ve Güvenliği 12
02 - Kişisel Hijyen 12
03 - İş İçin Hazırlık 12
04 - Hijyen ve Sanitasyon 18
05 - Bulaşık Yıkama ve Çöp Atımı 12
06 - Besin Öğeleri 24
07 - Besin Grupları 24
08 - Mayalı Hamurlardan Ürünler Hazırlama 36
09 - Özleştirilerek Yapılan Hamurlardan Ürünler Hazırlama 21
10 - Çırpılarak Yapılan Hamurlardan Ürünler Hazırlama 33
11 - Pişirilerek Yapılan Hamurlardan Ürünler Hazırlama 18
12 - Tart ve Kiş Hazırlama 24
13 - Çikolatanın Pastacılık Ürünlerinde Kullanımı 30
14 - Pasta ve Kurabiye Dekorları 54
15 - Yaş Pastalar 54
16 - Şekerlemeler 24
17 - Salon Düzenlemesi 24
18 - Masa Üstü Servis Takımları 16
19 - Masa Örtüleri 12
20 - Peçeteler 12
21 - Kuver Açma 24
22 - Taşıma ve Boş Toplama 16

Kayıt için gerekli belgeler

  1. İnternet üzerinden önkayıt yaptırmak
  2. Eğitim durumunu gösterir belge
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi